Cuma, Ekim 05, 2007

KAR YAĞDI PASTASI




Malzemeler



1 su bardagı seker

3 su bardagı süt

1 paket vanilya

1 su bardagı dövülmüs ceviz

½ su bardagı dövülmüs fındık

Reçeller bölümünde tarif ettigim portakal reçeli (ince dogranmıs bir çay fincanı kadar)

8 adet incir sekerlemesi (Hacıbekir de her zaman var.)

3 çorba kasıgı kakao

2 çorba kasıgı un

1 çorba kasıgı nisasta

2 paket eti kakaolu bisküvi

Hindistan cevizi

1 paket süt kreması



1 limon veya portakal kabugu rendesi



Yapılışı


Un, nisasta, seker, kakao, limon veya portakal kabugu rendesi, derin bir tencerede karıstırılır, azar azar süt’ün tamamı ilave edilir. Kısık ateste pisirilir, sogumaya bırakılır. Ilınınca içine vanilya ve süt kreması ilave edilir el blandırı ile çırpılır. Rondo dan bisküviler toz haline gelinceye kadar çekilir. Çekilmis bisküvi, dövülmüs ceviz, fındık, portakal reçeli, küçük küçük dogranmıs incir sekerlemesi, karısıma ilave edilir ve iyice karısması saglanır. Servis tabagına hazırlanan karısım dökülür. Üzerine Hindistan cevizi konur. Buzdolabında sogumaya bırakılır.

Hiç yorum yok: