Cuma, Ekim 05, 2007

KARANFİL'Lİ KEK



Malzemeler

4 yumurta
1,5 su bardagı seker
1 su bardagı süt
½ su bardagı sıvı yağ
3 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 su bardagı dövülmüs ceviz
½ su bardagı çekirdeksiz kuru üzüm
Kuru meyvalar (kayısı, hurma…)
1 tatlı kasıgı tarçın
1 çay kasıgı dövülmüs karanfil (havanda çok iyi dövülmeli tarçın gibi toz haline getirilmeli)
1 limon kabugu rendesi



Yapılışı

Yumurta, rendenin ince tarafı ile rendelenmis limon kabugu ve seker iyice çırpılır, sonra sırası ile süt, sıvı yag, ceviz, kuru meyvalar, vanilya, dövülmüs karanfil, tarçın, kuru üzüm, ilave edilir. En son un ve kabartma tozu eklenir. Tahta bir kasık ile malzemenin karısması saglanır. Yaglanmıs kek kalıbına bosaltılır. 170 derecede yaklasık 50 dakika pisirilir.

Hiç yorum yok: