Cuma, Ekim 05, 2007

VİŞNE REÇELİ














Malzemeler


3 kg vişne (saplar, yaprakları ve çekirdeği çıktıktan sonra tarttığımda 2 kilo 600 gr kalmıştı.)

4 kg şeker

Limon tuzu


Yapılışı


Vişneler yıkanır. Çekirdekleri çıkarılır. Derin bir tencereye bir kat çekirdeği çıkarılmış vişne bir kat şeker koyarak bir gece beklettim. Ertesi sabah kaynatmaya başladım. Üzerinden köpüğünü olarak pişirdim. Ocaktan almama yakın limon tuzunu ilave ettim. Limon tuzunu 1-2 yemek kaşığı su olan bir fincanda eritip reçele öyle ilave ediyorum. Limon tuzuda bir fındık tanesi edecek kadar koydum. Bir kilo dan yapsaydım bu miktarın yarısı kadar koyacaktım. Reçeli soğumadan kavanozlara doldurdum.

Hiç yorum yok: