Cuma, Ekim 05, 2007

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI



Malzemeler

1 demet deniz börülcesi
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Sirke
1-2 diş dövülmüş sarımsak
Sakın tuz koymayın ( Bu bitki çok tuzlu bir bitki)

Yapılışı

Deniz börülcesi ayıklanır, bol su ile yıkanır. Ben düdüklü tencerenin sebze haşlama telinde suya değmeden pişirdim. Siz tencerede patates haşlar gibi de pişirebilirsiniz. Ben buharı çıktıktan sonra 10 dakika haşladım. Piştikten sonra kılçığını çıkarmak gerekiyor. Ilınınca dalı elinizle aşağı doğru tutun, diğer elinizin iki parmağının arasında bir dalı alın ve hafifçe aşağı doğru çekin yeşil kısmı hemen sıyrılacak bu kısmı salata tabağına alın. Kılçığı atın. Her bir dalı bu şekilde ayıkladıktan sonra dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve sirkeyi, bir kapta karıştırılır ve salatanın üzerine dökün.

Hiç yorum yok: