Pazar, Ekim 01, 2017

ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ KEK







Çikolatalı kek için 

malzemeler

  • 5 adet yumurta akı ve ayrı sarısı yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 ve 3/4 fincan buğday unu
  • 1/2 fincan kakao
  • 3/4 fincan süt
  • 1 çorba kaşığı kabartma tozu

Çilekli krema için malzemeler

  • 397 gr şekerle yoğunlaştırılmış süt
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş yağ
  • 2 çorba kaşığı toz süt
  • 1 ve 1/2 su bardağı ekşi krema
  • 1 su bardağı kıyılmış çilek
Çikolatalı krema için

  • 1 paket bitter veya sütlü damla çikolata 
  • 1 paket krema 200ml

Hazırlanışı

Mikserde yumurta beyazını  kabartın ve yumurta sarılarını birer birer aklara düşük devirde mikseri çalıştırarak ilave edin.  Daha sonra şekeri kalın bir krem ​​haline gelene kadar ekleyin. Son olarak, karıştırıcı hala açıkken unu, kakao, süt ve kabartma tozu nu sıraya göre ekleyin.




Hamuru yağlanmış ve kakao tozu ile kaplanmış 20cm lik bir yuvarlak pasta kalıbına dökün ve 180 ° C'de 35 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarın, soğumaya bırakın 
Çilekli kreması için; 
Bir tencerede şeker ile yoğunlaştırılmış süt, tereyağı, süt tozu ve 1/2 su bardağı ekşi kremayı orta ısıda ocakla sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kremayı bir kaba aktarın, soğumaya bırakın sonra  doğranmış çilekleri ilave edin. Karıştırın ve bir kenara bırakın.
Çikolatalı sos için çelik bir sos kabına kremayı alın ve ocakta ılıktan sıcak kıvamına gelene kadar ısıtın ocaktan alın ve içine damla çikolataları ilave edip homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın soğumaya bırakın. 

Pastanın ortasında bir delik açın, altta taban kalacak şekilde ortadaki keki çıkarın çıkardığınız keki kenara alın boşluğa çilekli kremayı doldurun ve kenardaki keki üzerine kapatıp keki eski haline getirin üzerine çikolatalı kremayı döküp her tarafını kaplayın. Bütün çilek ve birkaç damla çikolata ile süsleyin. Buz dolabında en az bir saat dinlendirin. 

Hiç yorum yok: