Malzemeler
-
300 gram
tereyağı
-
1 çay bardağı
sıvı yağ
-
1 çay bardağı
yoğurt
-
3 su bardağı
un
-
1 adet
yumurta sarısı
-
1 paket
kabartma tozu
-
2 çay kaşığı
tuz
-
1,5 çay kaşığı
mahlep
- 300 gramtereyağı
- 1 çay bardağısıvı yağ
- 1 çay bardağıyoğurt
- 3 su bardağıun
- 1 adetyumurta sarısı
- 1 paketkabartma tozu
- 2 çay kaşığıtuz
- 1,5 çay kaşığımahlep
Üzeri için:
-
1 adet
yumurta akı
-
100 gram
susam
- 1 adetyumurta akı
- 100 gramsusam
Hazırlanışı
Tereyağını oda sıcaklığında bekletin ve sonra bir karıştırma kabına koyun. Ardından aynı kabın içine yoğurdu, yağı ve yumurta sarısını da ilave edin. Elinizle hafifçe karıştırın. Bu sıvı karışımın içine un, kabartma tozu, mahlep ve tuzu eleyerek ekleyin. Hamuru güzelce yoğurmaya başlayın. Eğer un yetersiz gelirse ekleme yapın.
Kıvama gelen hamuru, buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra hamuru küçük bezeler haline getirin. Ardından bezelerden ince uzun şeritler yapın ve dilediğiniz boyutta kesin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve kurabiye hamurlarını aralıklarla tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürün ve bolca susam serpin. 175 derecede önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
http://yemek.com/tuzlu-kurabiye-tarifleri/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder