Perşembe, Ekim 26, 2017

GRİSSİNİ



Malzemeler

  • 300 gram
    tereyağı
  • 1 çay bardağı
    sıvı yağ
  • 1 çay bardağı
    yoğurt
  • 3 su bardağı
    un
  • 1 adet
    yumurta sarısı
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı
    tuz
  • 1,5 çay kaşığı
    mahlep

Üzeri için:

  • 1 adet
    yumurta akı
  • 100 gram
    susam













Hazırlanışı
Tereyağını oda sıcaklığında bekletin ve sonra bir karıştırma kabına koyun. Ardından aynı kabın içine yoğurdu, yağı ve yumurta sarısını da ilave edin. Elinizle hafifçe karıştırın. Bu sıvı karışımın içine un, kabartma tozu, mahlep ve tuzu eleyerek ekleyin. Hamuru güzelce yoğurmaya başlayın. Eğer un yetersiz gelirse ekleme yapın.
Kıvama gelen hamuru, buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra hamuru küçük bezeler haline getirin. Ardından bezelerden ince uzun şeritler yapın ve dilediğiniz boyutta kesin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve kurabiye hamurlarını aralıklarla tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürün ve bolca susam serpin. 175 derecede önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin. 
http://yemek.com/tuzlu-kurabiye-tarifleri/

Hiç yorum yok: