Pazartesi, Ekim 23, 2017

ÇÖREKOTLU KURABİYE



Malzemeler

  • 500 gram
    un
  • 1 yemek kaşığı
    çörek otu
  • 1 çay kaşığı
    tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 200 gram
    tereyağı
    (soğuk)
  • 1 çay kaşığı
    sirke
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 adet
    yumurta sarısı
    (üzerine sürmek için)
  • 1 yemek kaşığı
    susam- çörek otu

















  Hazırlanışı

  1. Unu geniş bir kaba eleyin. Soğuk tereyağını ellerinizle ufalayarak una yedirin.
  2. Kabartma tozu, çörek otu ve tuzu da ilave edin.
  3. En son yumurtayı da ilave edip nazikçe yoğurun.
  4. Fırını 160 dereceye ayarlayın.
  5. Streç filme sarıp 5-10 dakika bekletin.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  7. Buzdolabında dinlenen hamuru avuç içinizde yuvarlayarak tepsiye dizin. Hafifçe üzerine bastırın.
  8. Yumurta sarısı ve susam-çörek otu karışından bir parça sürün ve 10 dakika fazla renk almadan fırından çıkarın.













http://yemek.com/tuzlu-kurabiye-tarifleri/

Hiç yorum yok: