Malzemeler
- 500 gramun
- 1 yemek kaşığıçörek otu
- 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
- 200 gramtereyağı
- 1 çay kaşığısirke
- 1 paketkabartma tozu
- 1 adetyumurta
- 1 adetyumurta sarısı
- 1 yemek kaşığısusam- çörek otu
Hazırlanışı
- Unu geniş bir kaba eleyin. Soğuk tereyağını ellerinizle ufalayarak una yedirin.
- Kabartma tozu, çörek otu ve tuzu da ilave edin.
- En son yumurtayı da ilave edip nazikçe yoğurun.
- Fırını 160 dereceye ayarlayın.
- Streç filme sarıp 5-10 dakika bekletin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Buzdolabında dinlenen hamuru avuç içinizde yuvarlayarak tepsiye dizin. Hafifçe üzerine bastırın.
- Yumurta sarısı ve susam-çörek otu karışından bir parça sürün ve 10 dakika fazla renk almadan fırından çıkarın.
http://yemek.com/tuzlu-kurabiye-tarifleri/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder