Perşembe, Ekim 26, 2017

KOLAY EKMEK





Malzemeler

500 gr çok amaçlı un buğday unu
1/5 su bardağı (350 ml ) ılık su
6 gr kuru maya veya 15 gr yaş maya
10 gr tuz
15 gr şeker
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

Yoğurma kabına ılık su, toz şeker ve maya alınır ve iyice karıştırarak malzeme eritilir. Sonra 5 kaşık un ve sızma zeytinyağı ilave edilip karıştırılır ve üzeri kapatılıp ılık bir yerde en az iki saat kabarması için ön mayaya bırakılır. 

İki saat sonra hamur göz göz krep kıvamında olur ve kalan un azar azar yedirilerek yoğrulur. Ele yapışan bir hamur oluyor. Tezgaha alınıp az bir un ile toparlanır ve üzeri örtülüp iki katı olana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 

2-3 saat sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serilip üzeri yağlanır mayalanan hamur top haline getirilip tepsinin ortasına yerleştirilir. Üzerine iki çizgi çekilir. Form alması, hamurun neminin kaçmaması için borcam tencere yağlanıp hamuru içine alacak şekilde hamurun üzerine kapatılır. 


http://www.annarecetasfaciles.com/2017/07/pan-casero-facil-rapido-harina-comun.html


Hiç yorum yok: