Malzemeler
500 gr kıyma (dana, koyun)
1 adet soğan (çok ince rendelenmiş)
1 kahve fincanı irmik
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kimyon
Karabiber (iri çekilmiş)
Tuz 1 çorba kaşığı
fesleğen 2 çorba kaşığı
maydanoz (çok ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı
Tüm malzeme geniş bir karıştırma kabında yoğurun.
Buzdolabına kaldırılarak 5-6 saat dinlendirin.
Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Avuç içinde bastırılıp birer santimetre kalınlığında yassılaştırıp, cızbız köfte şekli verin.
Teflon tavaya 2 çorba kaşığı yağ koyun, çevirerek nar gibi kızartın.
Not: Bu tarif www.oyascuisine.com yazarı Oya Emerk'e aittir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder