Perşembe, Ekim 26, 2017

İRMİKLİ SULTAN KÖFTESİ




Malzemeler

500 gr kıyma (dana, koyun) 
1 adet soğan (çok ince rendelenmiş) 
1 kahve fincanı irmik 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 adet yumurta 
1 çay kaşığı karbonat 
1 tatlı kaşığı kimyon 
Karabiber (iri çekilmiş)
Tuz 1 çorba kaşığı 
fesleğen 2 çorba kaşığı 
maydanoz (çok ince kıyılmış) 

2 çorba kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)

Hazırlanışı

Tüm malzeme geniş bir karıştırma kabında yoğurun. 

Buzdolabına kaldırılarak 5-6 saat dinlendirin.

Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Avuç içinde bastırılıp birer santimetre kalınlığında yassılaştırıp, cızbız köfte şekli verin.

Teflon tavaya 2 çorba kaşığı yağ koyun, çevirerek nar gibi kızartın.


Not: Bu tarif www.oyascuisine.com yazarı Oya Emerk'e aittir

Hiç yorum yok: