Salı, Ekim 03, 2017

MİNESTRONE ÇORBASI




İtalyan Çorbası

Malzemeler:
1 adet büyük boy tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranmış domates 
1 su bardağı havuç, tavla zarı büyüklüğünde küp küp  doğranmış
1 su bardağı patates, tavla zarı büyüklüğünde küp küp
1.5 su bardağı kereviz tavla zarı büyüklüğünde küp küp
1 beyaz soğan tavla zarı büyüklüğünde küp küp
3-4 diş sarımsak, kıyılmış 
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı İtalyan baharat  ( Rezene, karabiber, fesleğen, maydanoz, kimyon, mercanköşk, biberiye, kekik, zeytin tozu, kavanta, kırmızı biber, tardal tohumu dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz 
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
2 defne yaprağı 
1 su bardağı kırmızı meksika fasulyesi (konserve veya bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış)
1 su bardağı kuru fasulye (bir gece önceden ıslatılmış ve haşlanmış)
1 su bardağı kabak küp küp doğranmış 
3 adet salçalık kırmızı biber küçük doğranmış
1 su bardağı yüksük makarna
1 su bardağı taze fasülye ince doğranmış
10 bardak et suyu

Hazırlanışı

Çorba tenceresine bir miktar sıvı yağ ve salçayı alıp kısık ateşte 7-8 dakika öldürün ve fasülyeler, doğranmış kırmızı biber, kabak ve makarna hariç tüm malzemeyi, (defne yaprağı ve baharatlar da dahil) çorba tenceresine alın üzerine et suyunu ilave edip kısık ateşte ocakta pişmeye bırakın sebzelerin pişmesine yakın haşlanmış fasülyeleri, kabağı, doğranmış kırmızı biberi ve makarnayı da ilave edip yüksek ısıda pişirin. 


Hiç yorum yok: