Malzemeler
- 1 adet
yumurta akı - 1/2 çay bardağı
ayçiçek yağı - 100 gram
tereyağı - 2 su bardağı
un - 1/4 çay bardağı
limon suyu - 1/2 çay bardağı
su - 1/2 çay kaşığı
tuz - 1 paket
kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı
toz şeker
Üzeri İçin
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
- Ayçiçek yağı, tereyağı, su, limon suyu, yumurta akı, tuz ve toz şekeri geniş bir kapta karştırın.
- Sıvı malzemelere elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin.
- Kurabiye hamurunu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırdıktan sonra unladığınız mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla 1-2 cm. kalınlığında açın.
- Arzu ettiğiniz kurabiye kalıplarını kullanarak hamura şekiller verin. Kurabiyeleri, pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ardından kimyon tohumunu serpiştirin.
- Tuzlu kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirdikten sonra çayın yanında servis edin.
http://yemek.com/tuzlu-kurabiye-tarifleri/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder