Salı, Ekim 10, 2017

TUZLU KURABİYE






Malzemeler



  • 1 adet
    yumurta akı
  • 1/2 çay bardağı
    ayçiçek yağı
  • 100 gram
    tereyağı
  • 2 su bardağı
    un
  • 1/4 çay bardağı
    limon suyu
  • 1/2 çay bardağı
    su
  • 1/2 çay kaşığı
    tuz
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı
    toz şeker




























Üzeri İçin

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı
kimyon tohumu

Hazırlanışı

  1. Ayçiçek yağı, tereyağı, su, limon suyu, yumurta akı, tuz ve toz şekeri geniş bir kapta karştırın.
  2. Sıvı malzemelere elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin. 
  3. Kurabiye hamurunu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırdıktan sonra unladığınız mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla 1-2 cm. kalınlığında açın.
  4. Arzu ettiğiniz kurabiye kalıplarını kullanarak hamura şekiller verin. Kurabiyeleri, pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  5. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ardından kimyon tohumunu serpiştirin.
  6. Tuzlu kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirdikten sonra çayın yanında servis edin. 













http://yemek.com/tuzlu-kurabiye-tarifleri/

Hiç yorum yok: