Cuma, Ekim 27, 2017

ÇATLAK ÇÖREK




Malzemeler

*250 gr tereyağı (erimiş )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı yoğurt
*½ kahve fincanı sirke
*Tuz
*1 kahve fincanı soda
*1 kabartma tozu
*1 yumurta
*Aldığı kadar un
*İçine, kaşar, sucuk veya dilediğiniz bir iç malzemesi.
Hazırlanışı

Tüm malzemeyi yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.Hazırladığınız hamuru streç folyoya sarıp, 1 gece buzdolabında bekletin. Cevizden birazca büyük ebezeler koparıp, merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine ufak ufak doğradığınız iç malzemesinden koyup, hamuru yuvarlayın.yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin ve üstlerine yumurta sarısı sürün. Poğaçaların üstüne bıçakla ortadan çarpı işareti şeklinde çizik atın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

https://www.facebook.com/kurabiyetarifleri/?hc_ref=ARRJzw4EQ9v3HuFWHMINae1cRJSRBmIU3kolH-hI5g4_YvDq9DYtEa9BvyMColBXhnM&fref=nf

Hiç yorum yok: