Cuma, Ekim 27, 2017

AĞZI AÇIK




Hamuru İçin Malzemeler


1 tane orta boy yumurta
2 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
yeteri kadar un ve tuz
Harcı için
500 gr. orta yağlı kıyma
1 talı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı isot
3 yemek kaşığı un


Hazırlanışı

Ağzı açık tarifi için; önce hamuru hazırlanır. Bir miktar un tezgaha alınıp ortası açılır,1 yumurta kırılır ve tuzu ilave edilir. 

Su yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. 

Ağzı açık harcı için; harç malzemeleri uygun kapta iyice yoğrulur. 

Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak unlu tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Kenarlarından 2’şer cm boşluk bırakarak ortalarına harç sürülür. Boş kalan kenarlar fotoğraftaki gibi içe doğru kıvrılır. 

2 su bardağı ayçiçek yağında uygun tavada kızdırılır, kıymalı kısımlar alta bakacak şekilde hazırlanın ağzı açıklar yağın içine atılır ve tersyüz edilerek kızartılır. Havlu peçete serilmiş servis tabağına alınır. Sıcak olarak servise sunulur.

https://www.facebook.com/kurabiyetarifleri/?hc_ref=ARRJzw4EQ9v3HuFWHMINae1cRJSRBmIU3kolH-hI5g4_YvDq9DYtEa9BvyMColBXhnM&fref=nf

Hiç yorum yok: