Perşembe, Ekim 26, 2017

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI





Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı
    ayçiçek yağı
  • 1 adet
    orta boy kuru soğan
  • 6 su bardağı
    sıcak su
  • 1/2 su bardağı
    kesme makarna (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı
    tuz












Köftesi İçin

  • 300 gram
    az yağlı kıyma
  • 2 yemek kaşığı
    kırık pirinç
  • 1 yemek kaşığı
    un
  • 1 çay kaşığı
    pul biber
  • 1/4 çay kaşığı
    tuz
  • 1/4 çay kaşığı
    karabiber


















Terbiyesi İçin

  • 1 adet
    yumurta
  • 4 yemek kaşığı
    yoğurt
  • 2 yemek kaşığı
    un







Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı
    ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı
    toz kırmızı biber





Evde yapılmış kesme makarna kullandığınız takdirde terbiye karışımında kullandığınız un miktarını yarı yarıya azaltın, Arzuya göre haşlanmış yeşil mercimek de ilave edilebilir. Kırık pirinç kullanmadan da çorbaya ekleyeceğiniz köfteleri hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanışı

  1. Köfte hazırlığı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Kırık pirinç, pul biber, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun.
  2. Ellerinizi hafifçe ıslattıktan sonra köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayarak köfte şeklini verin.
  3. Unu geniş bir tepsiye alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip tepsiyi sallayarak dış yüzeylerinin unlanmasını sağlayın.
  4. Çorba hazırlığı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sıcak suyu tencereye aktarıp kaynamaya bırakın.
  5. Kaynar suya unlanmış köfteleri atıp 4-5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Erişteyi ekleyip açılana kadar pişirme işlemini sürdürün.
  6. Çorbanın terbiyesi için; yumurta, yoğurt ve unu küçük bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Ilıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın. Kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.
  7. Küçük bir sos tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Toz kırmızı biberi ekleyip kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın.
  8. Koyulaşıp kıvam alan çorbaya, hazırladığınız kırmızı biberli yağı ekleyip karıştırdıktan sonra bir taşım kaynatıp isterseniz nane ekliyebilirsiniz. 



















http://yemek.com/tarif/kofteli-corba/


Hiç yorum yok: