Cuma, Ekim 27, 2017

PUF BÖREĞİ




Malzemeler

2 tane yumurta
1 çay bardağı zeytin yağ
1 paket kabartma tozu
1çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3-3,5 su bardağıi kadar un


İç Harcı İçin Malzemeler


1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz


Kızartmak İçin 2 su bardağı yudum ayçiçek yağı

Hazırlanışı 

Derince bir kabın içine zeytin yağ, yumurta, tuz, yoğurt, kabartma tozunu koyun ve iyice karıştırın, tüm malzeme birbirine karışın ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Hamuru top haline getirin üzerini örtün ve bir saat dinlenmeye bırakın. 

Bu arada iç malzemesini bir kasede hazırlayın peyniri rendeleyin, maydonozları ince doğrayın ve karıtırın. 

Dinlenen hamuru bezelere bolun merdane ile yarım cm kalınlığında açın iç malzemesini koyup üzerini hamurla kapatıp kalıpla veya tırtıklı hamur kesme bıçağı ile kesip kenarlarının iyice kapanmasını sağlayın. Hamur bitene kadar bu şekilde şekillendirin.
ı
Tavayı ocağa alın ayçiçek yağını ilave edin ve kızana kadar harlı ateşi açın hazırladığınız puf böreklerinin kızgın yağın içine atın.

Puf böreklerinizi önlü arkalı kızartıp, havlu peçete serdiğiniz servis tabağına alın. 

Hiç yorum yok: