Cuma, Ekim 27, 2017

KURABİYE




AĞIZDA DAĞILAN KURABİYE
Malzemeler
1,5 su bardağı+3 çorba kaşığı un(yaklaşık 210 gram)
yarım su bardağı mısır nişastası
oda sıcaklığında 200 gram tereyağı ya da margarin(1 su bardağı ediyor)
1/4 su bardağı pudra şekeri(1 su bardağının yarısının yarısı eder)
1 paket vanilya
çay kaşığının ucuyla tuz(1/4)
Yapılışı
Öncelikle bir kabın içerisinde elenmiş un,nişasta ve tuz karıştırılır.
Tereyağı ya da margarin ile pudra şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır(aynı yönde) vanilya ilave edilir mikserle karışıma eklenir.
Tereyağı karışımına un karışımı ilave edilir(mikserde düşük hızla karıştırdım elinizle de karıştırabilirsiniz.
Çok yumuşak yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.hamuru toparlayıp bir kabın içerisine alın poşete geçirin sıkıca bağlayıp buzdolabına kaldırın.en az 1 saat buzdolabında soğutun(1 gece beklettim)
Hamurdan yuvarlak ceviz büyüklüğünde toplar yapın.önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin
Soğumaya bırakın 5 dakika kadar sonra pudra şekerine bulayın.iyice soğuduktan sonra tekrar pudra şekerine bulayın.
Ağızda dağılan kurabiye hazır.
https://www.facebook.com/kurabiyetarifleri/?hc_ref=ARRJzw4EQ9v3HuFWHMINae1cRJSRBmIU3kolH-hI5g4_YvDq9DYtEa9BvyMColBXhnM&fref=nf

Hiç yorum yok: