Kirazlı Tart
(8 Kişilik)
Tart Hamuru İçin Malzemeler
- 500 gr tereyağı
- 225 gr pudra şekeri
- 4 adet yumurta
- 100 gr tozbadem
- 800 gr un
- Yarım çay kaşığı vanilya
- 1 adet yumurtanın sarısı
Tart Hamurunun Hazırlanması
- Tüm hamur malzemelerini mikser kabının içerisinde bir araya getirin ve hamur yoğurma aparatı ile yoğurun. Yoğurma işleminin ardından hamuru 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamuru, 1 cm kalınlığında yuvarlak bir şekilde açın.
- Açtığınız hamuru, 33 cm çapında yuvarlak bir şekilde kesin ve geri kalan parçaları tartın üzerinde kullanmak üzere kenarda bekletin.
- 33 cm çapındaki yuvarlak tart kalıbının içerisine hamurunuzun kenarlarını dıştan içe doğru kaldıracak şekilde yerleştirin.
Tartın Tamamlanması için Malzemeler
- 1 kg taze kiraz
- 450 gr şeker
- 200 ml su
- Yarım limonun suyu
- 100 gr badem tozu
Tartın Tamamlanması
- Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
- Bir tencerenin içerisinde kiraz, şeker, su, limon suyunu bir araya getirin ve 15 dakika kadar kaynatın, reçel kıvamını alınca tencereyi kenara alıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra badem tozunu içerisine ilave edip karıştırın.
- Tart hamurunuzun içerisine bu karışımı döküp, bir kaşık ile yayın.
- Kenarda beklettiğiniz şerit parçalarını tartınızın üzerine bir alttan, bir üstten gelecek şekilde yani sepet örgüsü gibi yerleştirin.
- Tartınızın üzerindeki şeritleri yumurta sarısı ile yağlayın.
- Önceden ısıttığınız fırınınızda tartınızı 30 dakika kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz tartınız biraz soğuduktan sonra dilerseniz 1 top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
http://blog.beyazfirin.com/kirazli-tart/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder