Malzemeler
2 bardak un
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
2 paket kabartma tozu
1 bardak butter milk ( türkiyede olmadığı için bir bardak süte bir tatlı kaşığı limon suyu ilave edip yarım saat bekletin)
Yapılışı
Yoğurma kabına un, tuz, şeker, kabartma tozu ve tereyağını alın ve iyice birbirine yedirin, kum gibi olana kadar sonra sütü ilave edip tekrar yoğurun ve sulu ele yapışan bir hamur olacak. Üzerini streç ile kaplayıp bir saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. Sonra dolaptan alın ve tezgahı hafif unlayıp hamuru toparlayın kenarlarından ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar çok az az un ilave edip hamuru yoğurun. Daha sonra hamuru yaklaşık ikibuçuk, üç cm kalınığında olacak şekilde açıp yuvarlak bir kalıpla ve ya bir su bardağı agzı ile kesip fırın tepsisine yerleştirin. 4-5 adet çıkacaktır. 220 derecede onbeş dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder