Pazartesi, Kasım 13, 2017

ÇİLEKLİ RULO PASTA





Keki için Malzemeler
6 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya
1½ su bardağı un (240 gr)

Kreması

¼ fincan toz şeker
250 gr labne veya mascarpone ​​peynir, yumuşatılmış
1 çorba kaşığı vanilyalı
2 su bardağı çilek, dilimlenmiş

Yapılışı

1. Fırını (180 ° C) önceden ısıtın.
2. Bir kapta, yumurtaları açık sarı olana kadar çırpın, yaklaşık 2 dakika.
3. 1½ fincan şekeri ilave edip tekrar çırpın.
4. Yağı, kabartma tozunu, tuzu ve vanilyada ilave edip karıştırın.
5. Un ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
6. Hamuru yağlı kağıt döşeli dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve eşit bir şekilde yayın.
7. Herhangi bir hava kabarcığı olmaması için tepsiyi  tezgahın üzerine hafifçe vurun. 10-15 dakika pişirin veya pişinceye kadar pişirin.
8. Bir mutfak havlusu hazırlayın ve toz şeker serpin.
9. Tepsiyi mutfak havlusunun üzerine ters çevirin ve yağlı kağıdı sökün ve halunun ucundan kıvırarak hamuru rulo haline getirin.
10. Pastayı 30 dakika boyunca soğutun.
11. Bir kapta krem ​​peynir, ½ su bardağı şeker ve vanilayı karıştırın. Bir kenara koyun.
Pastayı tezgahın üzerine koyun ve bırakın.
13. Kremalı peynir karışımını, pasta üzerine düz bir tabaka halinde sürün ve dilimlenmiş çilekleri üzerine ekleyin.
14. Pastayı sıkıca rulo haline getirin, Üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok: