Cuma, Ekim 27, 2017

POGÇA




Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru (instant) maya
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 - 5,5 su bardağı un
İçi için
150 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Üzeri için
1 tane yumurta sarısı

Yapılışı
Ilık süte maya ve şeker eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. 
Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. 
Ilık bir ortamda mayalandırılır. Daha sonra limon büyüklüğünde bezeler alınır ve elle açılıp ortasına peynirli iç konulup kapatılır. 
Üzerine yumurta sarısı sürülüp tepside yarım saat bekletilir ve ısıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. 
https://www.facebook.com/kurabiyetarifleri/?hc_ref=ARRJzw4EQ9v3HuFWHMINae1cRJSRBmIU3kolH-hI5g4_YvDq9DYtEa9BvyMColBXhnM&fref=nf

Hiç yorum yok: