Malzemeler
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (Sarısı hamura, akı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
12 tepeleme yemek kaşığı un
Üzerine
susam, çörek otu karışımı
Yapılışı
Margarin, yumurta sarısı, tuz, pul biber, kekik, mahlep, reyhan kabartma tozu ve yoğurt yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Azar azar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Un serpilmiş tezgaha alınıp 2-3 dakika daha yoğrulur. Üzeri temiz bir bezle örtülüp 15 dakika dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanarak uzun çubuklar hazırlanır. Önce yumurta akına batırılıp sonra susam-çörekotu karışımına bulanır.
Bütün hamur bu şekilde hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kahverengi oluncaya kadar pişirilir. Ilık hale gelince servis edilir.
https://www.facebook.com/kurabiyetarifleri/?hc_ref=ARRJzw4EQ9v3HuFWHMINae1cRJSRBmIU3kolH-hI5g4_YvDq9DYtEa9BvyMColBXhnM&fref=nf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder