Cumartesi, Ekim 14, 2017

MİDYELİ PİLAV






Midyeli pilav için malzemeler

40-50 adet iç midye (kabukları çıkarılmış midye içi) 
4 adet orta boy kuru soğan 
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı 
2 su bardağı pirinç 
3 su bardağı sıcak su 
1 çay kaşığı tarçın 
1 çay kaşığı yenibahar 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı toz şeker 

Üzeri için

Çok ince doğranmış yarım demet dereotu ( kalın sapları çıkarılmış)
Çok ince doğranmış taze nane yaprakları ( dalından ayıklanmış sadece yapraklar)

Midyeli pilavın hazırlanışı

Kabukları çıkarılmış iç midyeler iyice yıkanır, temizlenir ve süzülmeye bırakılır.

Öte yandan yayvan ve geniş bir tencereye zeytinyağı aktarılır ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtulur. Yağ ısınınca yemeklik, çok ince kıyılmış soğanlar eklenip kavrulmaya başlanır. Soğan sararmaya başladığında midyeler ilave edilerek orta ısıda  7-8 dakika daha sotelenir ve sıcak su tencereye boşaltılır. 

Su iyice kaynamaya başladığında yıkanmış ve süzülmüş pirinç, tuz, karabiber, şeker de katılır karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve pirinci attığımız su tekrar kaynayana kadar harlı ateşte, su kaynadıktan sonra küçük ocakta kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Sonrada ateşten alınıp tarçın, yenibahar, doğranmış taze dereotu ve nane ilave edip karıştırılır ve tencerenin kapağının altına kağıt havlu ile kaplayıp kapağı kapatın ve 15-20 dakika demlenmeye ve dinlenmeye bırakılır.Servise yapmadan önce pilavı kaşıkla hafif karıştırın.

Hiç yorum yok: