Cumartesi, Ekim 14, 2017

KIYMALI KOL BÖREĞİ





Malzemeler

5 adet yufka 
2 adet yumurta 
1 su bardağı süt 
100 gr. tereyağı 
1 çay bardağı sıvı yağ 

Üzeri için 2 çorba kaşığı susam 


İç malzemesi

250 gram kıyma 
2-3 adet patates  (patatesleri haşlayın)
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 


Börek içinin hazırlanışı


Soğanı 5-6 kaşık sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurduktan sonra haşlanmış ve rendelenmiş patates, tuz, karabiber ekleyin ve beş dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 


Sütlü kol böreği tarifi hazırlanışı

Derin bir kaseye eritip soğuttuğunuz tereyağına, sıvı yağı, sütü ve yumurtaları ilave edip çırpın.

Yufkaları ortadan ikiye bölün ve yağlı harçtan üzerine sürün. Yufkaların yuvarlak olan kısmına kıymalı harçtan koyup kol böreği şeklinde rulo yapın. Ardından gül böreği gibi sarıp yağlanmış tepsinin ortasına dizin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp fotoğraftaki gibi tepsiye yerleştirin.

Üzerine kalan harcın tamamını sürün.

Bolca susam serpip ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Bu tarif tarifdukkanim.blogspot.com.tr blogunun yazarları Esra&Büşra'ya aittir.

Hiç yorum yok: