Perşembe, Ekim 26, 2017

KANDİL KURABİYESİ




Malzemeler:
1 paket yumuşak tereyağı 
2 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı sıvıyağ (Hanzade ve ben zeytinyağı kullandık)
2 cay kaşığı mahlep
aldığı kadar un (~600 gr)
Üzerine

yumurta akı, susam, çörek otu

Hazırlanması

Tüm malzemeyi yoğurup, 2 parmak kalınlığında rulo yapın
Her bir ruloyu 2-3 cm eninde parçalara kesip önce yumurta akına sonra susama veya çörek otuna bulayın.
200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

https://www.facebook.com/kurabiyetarifleri/?hc_ref=ARRJzw4EQ9v3HuFWHMINae1cRJSRBmIU3kolH-hI5g4_YvDq9DYtEa9BvyMColBXhnM&fref=nf

Hiç yorum yok: