Perşembe, Eylül 28, 2017

SİRKELİ TUZLU KURABİYE





Malzemeler

3 su bardağı un 

250 gr oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı (isteğe bağlı ayçiçek yağı kullanılabilir)

1 adet yumurta

1 yumurta akı

4 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin

2 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı 

  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  2. Unu geniş bir kaba eleyin ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin.
  3. Tuz, sirke, zeytinyağı, yumurta ve yumurta beyazını ilave edin.
  4. Hamuru homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Kıvam alan ve yoğunlaşan hamuru bir saat buz dolabında üzerini dinlendirin.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın.  Uçlarını birbirinin içinden geçirerek şekil verin.
  7. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
  8. Kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve ızgara telinde soğutun.














Kurabiyeleri fırınlamadan önce fırının iyice ısınmış olmasına dikkat edin. Eğer tam ısınmamış fırında pişirirseniz kıyır kıyır bir kıvam elde edemezsiniz.


http://yemek.com/tarif/sirkeli-tuzlu-kurabiye/


Hiç yorum yok: