Cuma, Eylül 22, 2017

MAHLEPLİ KIYIR KIYIR KURABİYE




Malzemeler

1/2 su bardağı süt (125 gr)
125 gr tereyağı
1/2 su bardağı ayçiçek yağı (125 gr)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı un

Üzeri için

2 adet yumurta sarısı
arzuya göre çörek otu, susam, haşhaş tohumu...

Hazırlanışı

Bir kaba 3 bardak un eleyin. Ardından 1 bardaklık kısmını bir kenara ayırın ve 2 bardak unu da karıştırma kabına alın ve bu undan havuz yapın. 2 yumurta sarısı hariç diğer tüm malzemeleri un havuzunun ortasına ekleyin. Unun iç kısmından orta kısma ala ala kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Tüm unu diğer malzemelerle buluşturduğunuzda hala hamurunuz cıvıksa kenara ayırdığınız undan azar azar ekleyerek hamuru kıvamına getirin. Hamurunuz, yağlı ve nemli kalacak ama aynı zamanda ele yapışmayacak kıvama geldiyse hazır demektir.

Kıvama alan hamura dilediğiniz şekli verin ve kullanacağınız fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Bir kapta çırptığınız yumurta sarılarını fırça yardımıyla her bir kurabiye hamuruna sürün. Üzerine isteğinize göre susam, çörek otu ya da kuru yemiş serpiştirin. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

http://yemek.com/tuzlu-kurabiye-tarifleri/

Hiç yorum yok: