Pazartesi, Eylül 11, 2017

LİMONLU DİLİMLER





Tabanı İçin

250 gr tereyağı (oda sicakliğinda)
Yarım su bardaği seker
2 su bardagı un
Bir tutam tuz

Üzeri icin

4 buyuk boy yumurta, oda sicakliginda
1 tam ve 2/3 su bardagi seker
½ rendelenmis limon kabugu (3-4 limon)
2/3 su bardagi taze sikilmis limon suyu
2/3 su bardagi un
Uzerine serpmek icin ½ su bardagi pudra sekeri

Fırını önceden 180°C ısıtın ve yaklasik 22x32x5 cm boyutlarinda bir borcam tepsiyi yağlayın veya yaglı kagit serin. 

Tabani icin, tereyagi ve sekeri mikser ile karistirarak krema haline getirin. Baska bir yerde, un ve tuzu karistirin ve mikser ile dusuk seviyede tereyagi karışımına karıştırarak yedirin. 

Hamuru unlanmis temiz bir zemine alin ve top haline getirin. Unlanmıs elleriniz yardımıyla hamuru acıp duzlestirin ve hazırlamis oldugunuz tepsiye bastirarak yerlestirin. 

Kenarlarinda yaklasik 1-1.5 cm yuksekliginde hamur olacak sekilde ayarlayin. Fırına verın ve yaklasik 15-20 dakika ya da uzeri hafifce kizarana dek pisirin. 

Soğumaya alın ve fırını çalışır şekilde bırakın.
Limonlu üst kısım için, yumurta, seker, limon suyu, limon kabugu rendesi ve unu mikserle cirpin. Karisimi tabanin uzerine esit sekilde yayarak dokun ve yaklasik 25-30 dakika veya ust kismi sertlesmeye basladiktan sonra 5 dakika daha pisirdikten sonra firindan alin. Oda sicakligina gelene dek sogumaya birakin.
Kare veya dikdortgen seklinde dilimleyin ve uzerine elek ile pudra sekeri serpin.

Hiç yorum yok: