http://blog.beyazfirin.com/tag/tarif/page/2/
10 kişilik
Tavuk Suyu İçin Malzemeler:
- 600 gr kemikli tavuk eti (kemikli but yada göğüs olabilir)
- 200 gr soyulmuş soğan
- 3 dal kereviz yaprağı
- 5 gr tane karabiber
- 3 yaprak defne yaprağı
- 15 gr tuz
- 3 litre su
Tavuk Suyunun Hazırlanışı:
- Tavuğu yıkadıktan sonra, 3 litre su ve bütün malzemeler ile bir tencerede ocağa koyun.
- Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 45 dakika haşlayıp tavuğu sudan çıkartın.
- Tavuk suyunu süzdürüp kenarda bekletin.
- Tavuğun kemiğini ve derisini atıp etini çorba için didikleyip, bir kasede bekletin.
Çorbanın Terbiye Edilmesi İçin Malzemeler:
- 400 gr yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 15 gr tuz
- 400 gr su
Bütün malzemeyi bir kaba koyup karıştırın.
Çorba İçin Malzemeler:
- 80 gr un
- 40 gr tereyağı
- 40 gr zeytinyağı
- 2 litre tavuk suyu
- 100 gr tel şehriye
Çorbanın Yapılışı:
- Bir tavada şehriyeyi yavaş yavaş rengini alıncaya kavurun ve kenara alın.
- Unu ve yağı bir tencereye koyun, çırpma teli ile karıştırarak kavurun. Unun rengi biraz dönünce tavuk suyunu ilave edin ve kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Kaynayınca terbiyesini verin.
- Tekrar kaynayınca kavrulmuş şehriye ile didiklediğiniz tavukları ilave edin.
- Bir çorba kepçesi ile karıştırarak bir taşım daha kaynatın.
- Şehriye ile fazla kaynatmanıza gerek yok, çorbayı 10 dakika dinlendirmeniz yeterli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder