Çarşamba, Ağustos 02, 2017

MARBRE KEK (BEYAZ FIRIN'IN NEFİS TARİFİ)





http://blog.beyazfirin.com/tag/tarif/

Kakaolu Marbre Kek Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 100 gr. zeytinyağı
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
  • 2 çubuk vanilya (Eğer bulamazsanız 1 paket şekerli vanillin kullanabilirsiniz. Ancak ben tercih etmiyorum 🙂 )
  • 3 su bardağı kek unu
  • 1 paket kabartma tozu
Kakaolu Marbre Kekin Hazırlanışı:
  1. Fırını önceden 250 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  2. Tereyağını eritin.
  3. Tereyağı eridikten sonra bir fırça yardımı ile kek kalıbınızı yağlayıp içine iki çorba kaşığı un koyarak unun kabın her tarafını kaplamasını sağlayın.
  4. Kalan erimiş tereyağı ve zeytinyağını ve şekeri mikser ile yavaş hızda karıştırmaya başlayın.
  5. İki dakika sonra yumurtaları teker teker çırptığınız karışıma ekleyerek mikserin hızını arttırın.
  6. Beş dakika  daha çırpıp, karışımın renginin açılmasını sağlayın.
  7. Ardından sütü, unu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya kısa bir süre daha devam edin.
  8. Karışımın 1/3’ünü bir kaba alıp içine kakaoyu ekleyerek kaşık ya da çırpma teli yardımı ile karıştırın.
  9. Diğer kalan beyaz karışımı kek kalıbına döküp kakaolu karışımı da üzerine gezdirerek yayıp bir tahta kaşığının sapı yardımıyla iki rengin birbirine geçmesini sağlayın.
  10. Fırını 160 dereceye indirip keki fırına atın.
  11. 45-50 dakika sonra kekiniz hazır.
  12. Fırını kapatıp 5 dakika daha içinde tutun ve sonra soğuması için tezgahın üstüne koyun. 1 saat sonra ters çevirip çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok: