http://blog.beyazfirin.com/tag/tarif/
Kakaolu Marbre Kek Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 100 gr. zeytinyağı
- 100 gr. tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
- 2 çubuk vanilya (Eğer bulamazsanız 1 paket şekerli vanillin kullanabilirsiniz. Ancak ben tercih etmiyorum
)
- 3 su bardağı kek unu
- 1 paket kabartma tozu
Kakaolu Marbre Kekin Hazırlanışı:
- Fırını önceden 250 dereceye ayarlayıp ısıtın.
- Tereyağını eritin.
- Tereyağı eridikten sonra bir fırça yardımı ile kek kalıbınızı yağlayıp içine iki çorba kaşığı un koyarak unun kabın her tarafını kaplamasını sağlayın.
- Kalan erimiş tereyağı ve zeytinyağını ve şekeri mikser ile yavaş hızda karıştırmaya başlayın.
- İki dakika sonra yumurtaları teker teker çırptığınız karışıma ekleyerek mikserin hızını arttırın.
- Beş dakika daha çırpıp, karışımın renginin açılmasını sağlayın.
- Ardından sütü, unu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya kısa bir süre daha devam edin.
- Karışımın 1/3’ünü bir kaba alıp içine kakaoyu ekleyerek kaşık ya da çırpma teli yardımı ile karıştırın.
- Diğer kalan beyaz karışımı kek kalıbına döküp kakaolu karışımı da üzerine gezdirerek yayıp bir tahta kaşığının sapı yardımıyla iki rengin birbirine geçmesini sağlayın.
- Fırını 160 dereceye indirip keki fırına atın.
- 45-50 dakika sonra kekiniz hazır.
- Fırını kapatıp 5 dakika daha içinde tutun ve sonra soğuması için tezgahın üstüne koyun. 1 saat sonra ters çevirip çıkarabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder