Pazartesi, Kasım 17, 2008

ZEYTİNLİ EKMEK - NANELİ EKMEK





Malzemeler

500 gr un
50 gr tereyağı
50 gr sıvı yağ
25 gr yaş maya
birer tatlı kaşığı tuz ve toz şeker
100 gr krema 
2 adet yumurta
300 gr su
taze nane
veya çekirdekleri çıkarılmış zeytin

Yapılışı

Mikserde yapılacaksa hamur yoğurma aparatı takılır, maya su içinde eritilir, sıvı yağ, tereyağı, krema, yumurtalar, su ve erimiş maya miksere alınır ve çalıştırılır. Malzeme  iyice karışınca un, tuz ve şeker karışımı azar azar  ilave edilip hamur yoğrulur. En son nanesi ve zeytini konur hamur son bir kez daha karıştırılır. 

Elle yoğrulacaksa da aynı sıra ile hamur yapılır. Kek hamurundan biraz daha koyu bir hamur elde edilir. Ele yapışan cıvık bir hamur. 

Pişirme kalıpları yağlanır ve hamur kabın 3/4 nü kaplayacak miktarda konur ve üzeri düzeltilir. Bir kahve fincanı kadar un eleğe alınır ve üzerine elenir, bıçakla bir kaç çizik atılır. 180 derecede 35 dakika pişirilir

Hiç yorum yok: