Pazartesi, Kasım 24, 2008

BLİNİ - KREP






Bu gün Sable bisküvi, Fındıklı kurabiye, Krep ve Blini yaptık. Krep pasta nefis oldu. Bu krep Ukrayna da yapılan bir çeşit krep imiş. 

Malzemeler

15 gr yaş maya
120 ml ılık su
85 gr un
85 gr kek unu
2.5 gr tuz
240 ml süt 
3 adet yumurta sarısı
85 gr erimiş tereyağı

Hazırlanışı

Bir kapta kuru malzemeler harmanlanır. Başka bir kapta ılık süt ve maya karıştırılır ve erimiş yağ ilave edilir yumurta sarılarıda konur çırpma teli ile hafif hafif çırpılır. Ilık su da ilave edilir karıştırılır. Tüm sıvılar birbirine iyice karışmış olur ve kurular azar azar ilave edilip karıştırılır. Akıcı bir hamur elde edilir. Kabın üzeri streç ile kaplanır ve 1 ila 3 saat arası mayalanmaya, dinlenmeye bırakılır.  Mayalanan hamur krep tavası veya teflonlu tavaya (tava hafifçe tava yağlanır.) küçük küçük yuvarlaklar şekillerde dökülüp. Kızgın tavada ocağın harareti ayarlanarak iki yüzüde pişirilir. 


Hiç yorum yok: