Salı, Kasım 04, 2008

STREUSEL KUCHEN



Malzemeler

Hamur için 

120 ml ılık süt
10 gr yaş maya
35 gr toz şeker
bir tutam tuz
1 yumurta sarısı
230 gr un
30 gr tereyağı oda sıcaklığında lır
Vanılya

Hamurun Üzeri için 

1 yumurta sarısı

Streusel için malzemeler

200 gr tereyağı
125 gr toz şeker
125 gr kahverengi şeker
250 gr un


Hamurun Hazırlanışı

Maya ılık süt ile çözdürülür.

Yoğurma kabına şeker, tuz, vanilya, tereyağı un alınır ve karıştırılarak kuru malzeme yağ ile birbirine yedirilir ve ayrı bir kapta süt ve maya karışımına yumurta sarısı ilave edilir yumurta çatalla mayalı sütle karıştırılır ve hamur kabındaki malzemenin üzerine dökülür ve yoğrulur hamur özleşince üzeri streçlenir ve 1. mayalanmaya bırakılır. Yarımsaat, 45 dakika kadar sürer. 

Bu arada Streusel hazırlanır bu tane tane kum gibi bir hamur olacak. Tüm malzeme kabına alınır parmak üçlarıyla malzeme karıştırılır veya iki avuç arasına alarak malzemenin dökülen kum biri bir forma girmesi için iyice ovalanır karıştırılır. Tamamlanınca ortam sıcaksa buzdolabına koy yağı eriyip formu bozulmasın. 

Hamurumuz 1. mayalanmayı tamamlanınca tezgaha un serpilir ve hamur tezgaha alınır üzerine hafifçe vurup gazı alınır. Hamura ekmek şekli verilir ve yağlanmış fırın tepsisine alınır. Üzeri yumurta sarısı sürülür ve hazırladığımız Streusel her tarafına serpilir yapışması için avuç içi ile hafifce tanelere bastırılır. Her tarafı streusel ile kaplanmış hamur 2. mayalanmaya bırakılır. Yaklaşık yarım saat ortamın ısısına göre 45 dakika mayalandırılır. 

180 derecede pişirilir. 




Hiç yorum yok: