Çarşamba, Kasım 05, 2008

FAN TANS





Malzemeler

15 gr yaş maya 
3 gr şeker
200 ml butter milk (ayran)
Butter milk Kuzey Avrupa ülkelerinde bulunan tereyağı sütü bizde olmadığı için ayran kullanıyoruz.
375 gr un
5 gr karbonat
5 gr tuz
60 gr tereyağı (erimiş oda sıcaklığında soğumuş)
10 ml sıvı yağ

Hazırlanışı

Ayranın içine maya ufalanır ve çözdürülür.

Miksere un, tuz, şeker, karbonat alınır mikserin ekmek yoğurma aparatı takılır ve çalıştırılır kuru malzeme harmanlanır tereyağının yarısı ilave edilip çıpmaya devam edilir daha sonra ayranlı karışım, sıvı yağda ilave edilir ve hamur pürüssüz bir kıvam alana kadar mikserde karıştırılmaya devam edilir. Ele yapışmayan bir bir hamur elde edilir. Kabın üzeri streç ile kaplanır ve 1 saat mayalanmaya bırakılır. Bir saat sonra hafifçe unlanmış tezgaha alınır üzerine hafifçe vurulup gazı alınır. Merdane ile yarım cm kalınlığında açılır ve kalan tereyağı üzerine fırça ile sürülür. Daha sonra hamur 4 cm eninde 7 cm uzunluğunda şeritler kesilir. 5 parça üst üste konup taban kısmı elle hafifçe ezerek birleştirilir ve dik bir şekilde  muffin kalıplarında yerleştirilir. Diğer ucu üstte kalan kısım yelpaze gibi açık kalır  2. mayalanmaya bırakılır. 35-40 dakika sonra 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. 

Hiç yorum yok: