Pazartesi, Kasım 24, 2008

FINDIKLI KURABİYE





Okuldaki orjinal miktarları yazıyorum. Daha az yapmak için malzeme  miktarlarının yarısı  veya 1/4 ile yapılabilir. 

Malzemeler

1 kg toz fındık
1 kg pudra şekeri 
1 kg çekilmiş kuru kayısı (kıyma makinesinde çekilmiş makine yoksa çok çok ince kıyılmış)
180 gr yumurta beyazı

Üzerine sepmek için pudra şekeri 

Hazırlanışı

Yoğurma kabına toz fındık, pudra şekeri alınır ortası havuz gibi açılır ortaya kayısılar ve yumurta beyazı konup yoğrulur. Yoğrulan hamur tabanı geniş bir teflon tencereye alınır ve ocakta 3-4 dakika harlı ateşte sürekli çevrilerek hamur pişirilir. 3-4 dakika sonra hamur ocaktan alınır soğuyunca şekil verilir yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 120 dereceli fırında hafif sarı renk alana kadar pişirilir. Soğumadan üzerine pudra şekeri serpilir. 

Hiç yorum yok: