Sable bisküvinin anlamı Kum bisküvi imiş
Malzemeler
Hamuru için
500 gr un
175 gr pudra şekeri
250 gr margarin
100 gr yumurta akı
vanilya
Dolgu malzemesi
100 gr bütün badem veya çokella, veya fındık veya fındık fıstık ezmesi v.b
Üzeri için
Benmari usulü eritilmiş çikolata
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un alınır ve ortası havuz gibi açılır ve tüm hamur malzemeleri konur. Önce ortadaki malzeme mıncıklanarak birbirine yedirilir, sonra kenarlardaki unlardan azar azar alınarak pürüssüz bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hamurun kıvamı yumuşak, ele yapışmayan bir hamur.
Hamurdan küçük toplar koparılıp yuvarlanır içine badem konur veya diğer malzemelerden konacak ise top gibi olan hamur pogaca gibi acılır içine nutella veya fıstık fındık ezmesi konup bohça gibi kapatılıp yuvarlanır. Fırın tepsisine dizilir. 160 derecede hafif sararana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra çikolataya batırılıp servis tabağına dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder