Malzemeler
15 gr yaş maya
350 ml su
300 gr buğday unu
200 gr kepek unu
12 gr tuz
30 ml sıvı yağ
30 ml bal
200 gr karışık tahıl (haşhaş, susam, keten tohumu, yulaf, arpa unu)
Hazırlanışı
Yulaf hariç tüm malzeme yoğurma kabına veya miksere alınır yoğrulur. Kabın üzeri streç ile kaplanır ve mayalanmaya bırakılır. Bir buçuk saat sonra hafif unlanmış tezgaha alınır. Hamurun üzerine vurarak gazı alınır. Fırın tepsisine yulaf unu serpilir. Ekmek şekli,resimdeki gibi veya istenen şekil verilen hamur tepsiye alınır ve üzerine yulaf unu serpilir. Tekrar bir saat mayalanmaya bırakılır. 200 derecede 45 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder