15 gr yaş maya
2 küçük yumurta
İç malzemesi
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
çörek otu
susam
Hazırlanışı
Yarım su bardağı ılık su ile maya çözdürülür. Yoğurma kabına un alınır ortası açılır unun kenarlarına tuz, şeker serpilir (tuz ve şeker maya ile direk temas etmesin diye kenarlara konur) ortaya ılık suda eritilmiş maya, yumurtalar alınır orta kısım elle yumurtalar ve mayanın karışması sağlanır ve yağları da ilave edip ortaya ortadan yoğurmaya başlanır azar azar kenardaki unlar alınır. Hamur toparlanınca kabın üzeri streçlenir ve mayalanmaya bırakılır. 30 dakika veya 45 dakika mayalandırılır.
Fırın tepsisi yağlanır ve mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. İç malzemesi konarak poğaça şekli verilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür, susam veya çörek otu serpilir. Tepsideki poğaçalar 2. mayalanma için ılık bir yerde yaklaşık 30 dakika bekletilir.
180 dereceli fırında 18-20 dakika pişirilir.
2 küçük yumurta
İç malzemesi
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
çörek otu
susam
Hazırlanışı
Yarım su bardağı ılık su ile maya çözdürülür. Yoğurma kabına un alınır ortası açılır unun kenarlarına tuz, şeker serpilir (tuz ve şeker maya ile direk temas etmesin diye kenarlara konur) ortaya ılık suda eritilmiş maya, yumurtalar alınır orta kısım elle yumurtalar ve mayanın karışması sağlanır ve yağları da ilave edip ortaya ortadan yoğurmaya başlanır azar azar kenardaki unlar alınır. Hamur toparlanınca kabın üzeri streçlenir ve mayalanmaya bırakılır. 30 dakika veya 45 dakika mayalandırılır.
Fırın tepsisi yağlanır ve mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. İç malzemesi konarak poğaça şekli verilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür, susam veya çörek otu serpilir. Tepsideki poğaçalar 2. mayalanma için ılık bir yerde yaklaşık 30 dakika bekletilir.
180 dereceli fırında 18-20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder