Çarşamba, Kasım 05, 2008

POĞAÇA




Malzemeler

250 gr un
124 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
6 gr tuz
10 gr toz şeker
15 gr yaş maya
2 küçük yumurta

İç malzemesi

Beyaz peynir
Maydanoz

Üzeri için 

1 yumurta sarısı
çörek otu
susam 

Hazırlanışı

Yarım su bardağı ılık su ile maya çözdürülür. Yoğurma kabına un alınır ortası açılır unun kenarlarına tuz, şeker serpilir (tuz ve şeker maya ile direk temas etmesin diye kenarlara konur) ortaya ılık suda eritilmiş maya, yumurtalar alınır orta kısım elle yumurtalar ve mayanın karışması sağlanır ve yağları da ilave edip ortaya ortadan yoğurmaya başlanır azar azar kenardaki unlar alınır. Hamur toparlanınca kabın üzeri streçlenir ve mayalanmaya bırakılır. 30 dakika veya 45 dakika mayalandırılır. 

Fırın tepsisi yağlanır ve mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. İç malzemesi konarak poğaça şekli verilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür, susam veya çörek otu serpilir. Tepsideki poğaçalar 2. mayalanma için ılık bir yerde yaklaşık 30 dakika bekletilir.

180 dereceli fırında 18-20 dakika pişirilir. 

Hiç yorum yok: