Salı, Kasım 11, 2008

FOCCACCİO BREAD






Malzemeler

375 ml su
500 gr un
30 gr yaş maya
10 gr tuz
20 gr zeytinyağı
35 gr kuru domates, 90 gr çekirdeği çıkarılmış ince kıyılmış siyah zeytin, 10 gr kekik, 5-6 dal biberiye, 
15 ml bal

Piştikten sonra üzerine sürmek için 20 gr zeytinyağı

Domatesi ince küp küp doğra ve sıcak suda beklet yumuşaması için. 

Hazırlanışı

Suyun bir miktarı ile maya çözülür. Un yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır. Ortasına suda eritilmiş mayayı ve balı ilave et ortadaki sıvı kısımı iyice birbirine yedir sıvı yağı da ilave et karıştır. Kekik ve biberiyeyi de ilave et. Suyu birden değil azar azar  ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Daha sonra domatesleri süzüp suyunu iyice sıkın ve hamura zeytinler ile birlikte ilave edin.  Ele yapışan bir hamur oluyor. Elini çekince uzayan bir hamur olacak. Sonra yağlanmış ufak 23-25 cm lik bir tepsiye hamuru alıyoruz. Hamur ele yapışan bir hamur olduğu için üzerini düzeltirken avuç içlerini hafifçe yağlayıp hamuru tepsiye bastırarak düzeltiyoruz. Bir saat mayalanmaya bırakıyoruz. 

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine zeytinyağı sürüp soğumaya bırakıyoruz. 

Hiç yorum yok: