Salı, Kasım 11, 2008

HAMBURGER EKMEĞİ







Malzemeler

500 gr un
50 gr toz şeker
25 gr margarin 
25 gr sıvı yağ
25 gr yaş maya
1 adet yumurta
12 gr tuz
200 gr süt ılık

Hazırlanışı

Mayayı ılık sütte çözün. 

Yoğurma kabına un koyup ortasını açın içine sütte çözülmüş maya ve yumurtayı ilave edin ve sıvı kısımdan hafif hafif karıştırarak malzemeyi birbirine karıştır daha sonra kalan tüm malzemeyi ilave edip iyice yoğur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamuru on dakika dinlendir. Daha sonra eşit parçalara bölüp yuvarla yağlanmış tepsiye diz. 30 dakika mayalandır. Mayalanma bitince üzerlerine hafifçe bastırıp düzelt ve yumurta sarısı sür susam serp. 200 derecede 10 dakika pişir. 

Hiç yorum yok: