Pazartesi, Kasım 17, 2008

PRETZELS

Alman ekmeği, Alman simidi de deniyormuş. Asıl ismi çok havalı Pretzels




Okuldan tarif

Malzemeler

5 gr yaş maya
160 ml su
3 gr tuz
5 gr toz şeker
285 gr un

Solüsyon

150 ml su
6 gr karbonat
3 gr tuz

Bir kasede hepsini karıştır.

Yapılışı

Yoğurma kabına un alınır ortası açılır ılık su maya ortaya konur elle maya ve su karıştırılır. Un un üstüne şeker ve tuz serpilir. Ortadan yavaş yavaş kenarlardaki unlar alınarak hamur yoğrulur. 45 dakika mayalanmaya bırakılır. 

Hamur kabarınca üzerine vurarak havası alınır. on dakika daha dinlendirilirp hamurlara şekli verilir. 

Bir tencereye su doldurulur kaynamaya başlayınca hazırlanan hamurlar kaynayan suya atılır. 

Pretzeller suyun yüzeyine çıkınca kevgir kepçe ile kaynayan su dan çıkarılıp solusyon kabına batırılıp kevgirle alınıp yağlanmış tepsiye alınır üzerine kalın tuz serpilip 185 derecede kızarana kadar alıltın sarısı renk alana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok: