http://www.beyazfirinblog.com/elmali-crumble/
Tart Hamuru (6-8 Kişilik)
Malzemeler
- 500 gr Un
- 50 gr Badem unu
- 200 gr Toz şeker
- 300 gr Soğuk tereyağı
- Yarım limon rendesi
- 1 çimdik tuz
Hazırlanışı
- Tüm malzemeler birbirine katıp yoğurun.
- Streç filme sarıp, dondurucuya koyup dondurun.
- Çıkartılıp tekrar yoğurun. Bu aşamadan sonra tart hamurunuz kullanıma hazırdır.
Elmalı Karışım
Malzemeler
- 1 kg Soyulmuş ve iri doğranmış elma ( fuji elmayı tercih edin)
- 50 gr Kırık ceviz
- 1 tatlı kaşığı Tarçın
- 100 gr Erimiş tereyağı
- Tüm malzemeleri karıştırın.
Crumble Hamuru
Malzemeler
- 150 gr Yulaf ezmesi
- 250 gr Un
- 250 gr Dondurulmuş ve küp küp kesilmiş tereyağı
- 350 gr Toz şeker
- 80 gr Ufalanmış ceviz
- 2 adet Yumurtanın sarısı
- 2 çay kaşığı Tarçın
- 1 çimdik tuz
Hazırlanışı
- Tüm malzemeleri birlikte yoğurun.
- Streç filme sarıp, buzdolabına koyun.
- Hamuru kullanmak istediğinizde, buzdolabından çıkarıp irili ufaklı parçalar halinde kopararak tartın üzerini kapatın.
Elmalı Tartın Hazırlanışı
- Tart kalıbını önceden hazırladığınız tart hamur ile kaplayın.
- Hazırlamış olduğunuz elmalı karışımı, eşit bir şekilde hamurun üzerine yayın.
- Üzerini rastgele irili ufaklı parçaladığınız crumble hamuru ile kaplayın.
- 165 dereceli fırında, altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
- Fırından alıp, kalıptan çıkartın ve üzerine hafifçe pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder