Pazartesi, Nisan 04, 2016

ELMALI TART




http://www.beyazfirinblog.com/elmali-crumble/

Tart Hamuru (6-8 Kişilik)
Malzemeler
  • 500 gr Un
  • 50 gr Badem unu
  • 200 gr Toz şeker
  • 300 gr Soğuk tereyağı
  • Yarım limon rendesi
  • 1 çimdik tuz
Hazırlanışı
  1. Tüm malzemeler birbirine katıp yoğurun.
  2. Streç filme sarıp, dondurucuya koyup dondurun.
  3. Çıkartılıp tekrar yoğurun. Bu aşamadan sonra tart hamurunuz kullanıma hazırdır.

Elmalı Karışım
Malzemeler
  • 1 kg Soyulmuş ve iri doğranmış elma ( fuji elmayı tercih edin)
  • 50 gr Kırık ceviz
  • 1 tatlı kaşığı Tarçın
  • 100 gr Erimiş tereyağı
  • Tüm malzemeleri karıştırın.

Crumble Hamuru
Malzemeler
  • 150 gr Yulaf ezmesi
  • 250 gr Un
  • 250 gr Dondurulmuş ve küp küp kesilmiş tereyağı
  • 350 gr Toz şeker
  • 80 gr Ufalanmış ceviz
  • 2 adet Yumurtanın sarısı
  • 2 çay kaşığı Tarçın
  • 1 çimdik tuz
Hazırlanışı
  1. Tüm malzemeleri birlikte yoğurun.
  2. Streç filme sarıp, buzdolabına koyun.
  3. Hamuru kullanmak istediğinizde, buzdolabından çıkarıp irili ufaklı parçalar halinde kopararak tartın üzerini kapatın.

Elmalı Tartın Hazırlanışı
  1. Tart kalıbını önceden hazırladığınız tart hamur ile kaplayın.
  2. Hazırlamış olduğunuz elmalı karışımı, eşit bir şekilde hamurun üzerine yayın.
  3. Üzerini rastgele irili ufaklı parçaladığınız crumble hamuru ile kaplayın.
  4. 165 dereceli fırında, altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
  5. Fırından alıp, kalıptan çıkartın ve üzerine hafifçe pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok: