http://www.beyazfirinblog.com/yas-gunu-pastam/
(8 Kişilik)
Pasta Keki İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 150 gr toz şeker
- 175 gr un
- 50 gr tereyağı (öncesinden eritilmiş ve soğutulmuş)
Pasta Kekinin Hazırlanışı
- Yumurta ve toz şekeri mikser kabına koyun ve hızlı devirde beyazlaşıncaya kadar çırpın. Dokunduğunuz zaman bozulmadan kuş gagası şekli alacaktır. Bu şekli bozulmadan koruyorsa kıvamı tutmuştur ve mikserden alabilirsiniz.
- Mikserden aldığınız karışıma unu azar azar ekleyin.
- Ardından tereyağını da ekleyin ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın.
- Önceden hazırladığınız kalıbı hamurla doldurun.
- 160 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin ve piştikten sonra fırından çıkartıp soğutun.
- Soğuma işlemi de tamamlanınca disk şeklinde 3 eşit parçaya kesin.
Vanilyalı Pastacı Kreması İçin Malzemeler
Malzemeler
- 1 lt Süt
- 300 gr Şeker
- 3 adet Yumurta
- 100 gr Un
- 50 gr Nişasta
- 1 paket Vanilya
- 50 gr Tereyağı
Vanilyalı Pastacı Kremasının Hazırlanışı
- Süt ve şekerin yarısını bir tencereye koyup kaynatın.
- Yumurta sarısı ve şekerin diğer yarısını birlikte karışın. Un, nişasta ve vanilyayı da katın.
- Kaynamış olan sütü bu karışıma ilave edin.
- Orta ateşte balon balon kaynayıncaya kadar pişirin.
- Ateşten alıp, tereyağını katıp karıştırıp soğutun.
Şeftalili Pastanın Malzemeleri
- 1 kg ayıklanmış, temizlenmiş şeftali
- 750 gr pastacı kreması
- 200 gr çırpılmış yumurta
- 250 ml pasta şurubu (Bu şurubu pasta keki kurumuş ise kullanın.)
Üzümlü Pastanın Malzemeleri
- 1 kg ayıklanmış, temizlenmiş üzüm
- 750 gr pastacı kreması
- 200 gr çırpılmış yumurta
- 250 ml pasta şurubu (Kekiniz kurumuş ise basitçe bir şurup ile kekinizi ıslatın.)
Pastanın Hazırlanışı
- Üç parçaya böldüğünüz pasta keklerinin kuru olup olmadığına bakın. Kurumuş ise şurup ile ıslatın.
- İlk kek dilimini tabana koyun ve üzerine pastacı kreması sürün.
- Doğranmış şeftali ya da üzümlerinizi kremanın üzerine dizin.
- Üzerine biraz krem şanti sürün.
- Ardından 2. Kek dilimini koyarak ikinci katı aynı şekilde hazırlayın.
- İkinci katın işlemleri de bittikten sonra üçüncü kek dilimini koyun.
- Biraz pastacı kreması ile bir miktar şantiyi karıştırın ve son dilimin üzerine sürün.
- Geriye kalan şeftali ya da üzümleri zevkinize göre pastanızın üzerine koyun ve süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder