Cuma, Nisan 08, 2016

ANANASLI KURABİYE




Face book sayfama gelen güzel tariflerden biri https://www.facebook.com/zuleyhaninmutfagi/?pnref=story

MALZEMELER
225 gr tereyağı
1 yumurta beyazı ( sarısı üzerine)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2,5-3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 fiske tuz

İç harcı için
2 adet ananas
Yarım su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
4 karanfil
Önce iç harcını yapıp soğumasını bekliyoruz. Ananasları rondadan geçirip diğer malzemelerle birlikte teflon tencereye alıyoruz. Suyunu çekene kadar karıştırıp pişiriyoruz. Piştikten sonra içinden karanfilleri ve tarçını çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
Kurabiyesi için tereyağı yumurta beyazı ve pudra şekerini bir kaba alıp krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri ve en son unu kontrollü bir şekilde ilave edip yoğuruyoruz. Hamuru en az bir saat dolapta dinlendiriyoruz. Dolaptan çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar alıp rulo gibi yuvarlıyoruz. ( dolaptan çıkarınca dağılıyor yoğurunca tekrar kıvama gelecektir. ) Pürüzsüz bir şekilde kırmadan şekil vermek için tatlı tabağı büyüklüğünde iki adet yağlı kağıt arasına hamuru koyup merdaneyle açıyoruz. Oval şekilde açtığımız hamurun içine ananaslı harçtan koyup önce kısa kenarları sonra uzun kenarları kağıt yardımıyla kapatıyoruz. Yaklaşık 30-34 adet kurabiye çıkıyor. Üzerine yumurta sarısı sürüp kürdanla ananas şekli veriyoruz. 170 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: