Pazar, Nisan 17, 2016

ÇATLAK KURABİYE



Tarif  zencefil ve limon dan 
link  http://blog.giallozafferano.it/paola67/chocolate-crinkles/ 
MALZEMELER
Bu miktarları ile 45 çikolata  hazırladık.
  • 250 gr un 
  • şeker 250 gr
  • 80 gr şekersiz kakao
  • mısır yağı 100 mi
  • 4 yumurta
  • kabartma tozu 10 gr
  • tuz 1 tutam
  • ½ toz vanilya çay kaşığı (veya vanilya özü 1 çay kaşığı)
  • pudra şekeri bol
PROSEDÜRÜ
Büyük bir kapta kakao şeker karıştırın. Sonra yağ ekleyin iyice karıştırın sonra bir yumurta ekleyin iyice karıştırın.
Başka bir kapta kabartma tozu, tuz ve vanilya tozu ile unu karıştırın. Bu karışımı diğerine ekleyin ve iyice karıştırın. Hamuru sera streç ile kaplayıp buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Daha sonra hamuru  ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlak top şekline getirilen kurabiye pudra şekerine bulanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 9-10 dakika 180 derecede pişirilir. 

Hiç yorum yok: