Pazartesi, Nisan 18, 2016

EMİNE BEDER İN MEYVALI PASTA TARİFİ




Tarifin Malzemeleri


3 Adet Yumurta
1/2 Çay Bardağı Süt
1,5 Su bardağı Pudra Şekeri
1 Su bardağı Un
1/2 Su bardağı Nişasta
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2,5 Su bardağı Süt
1/2 Su bardağı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
75 Gr Margarin
1 Adet Kivi
1 Adet Muz

Tarifin Hazırlanışı


Ön hazırlık olarak yuvarlak ve deliksiz bir pasta kalıbını yağlayalım. Sadece dip kısmına un serpelim. Yumurta aklarını sarılarından ayıralım. Katılaşıp, kar gibi olana dek çırpalım.

Ayrı bir kapta yumurta sarılarına 1,5 su bardağı pudra şekerini ve yarım çay bardağı sütü ekleyerek çırpalım.
Ardından 1 su bardağı unu, yarım su bardağı nişastayı, 1 paket vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ekleyelim.
Kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını da ilave edelim. Tahta bir kaşıkla ağır ağır karıştıralım. Hamuru kalıba boşaltalım. Kalıbı sallayarak, hamurun eşit yayılmasını sağlayalım. 175° ayarlanmış fırında 20 dakika pişirelim (pandispanyayı pişirdikten sonra kalıptan hemen çıkarmayın) Yoksa pandispanya çöker) 

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayıralım.

Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir camkabı (derin olmalı) ıslatalım.

Islak kaseye pandispanyanın ilk parçasını yerleştirelim.

Parfe için sütü tencereye alalım.

Süt ısınmadan unu azar azar ve karıştırarak ekleyelim.

Yarım su bardağı şekeri ilave edelim. 

Üzeri göz göz olmaya başladığında tencereyi ateşin üzerinden alalım ve soğutalım. 

75 gram margarini ekleyelim, İyice çırpalım. 

Bu kremaya muz ve kivi dilimlerini, isteğe bağlı (dondurulmuş çilek, frambuaz ve vişneleri ekleyip) karıştıralım.

Kremayı derin cam kabın içinde bulunan pandispanyanın üzerine boşaltalım.

Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine kapatalım.

Buzlukta bir kaç saat bekletelim. 

Sonra servis tabağına ters çevirerek pastayı kalıptan çıkaralım. 

Üzerini dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis yapalım. 

Hiç yorum yok: