Salı, Nisan 05, 2016

POTS DE CREME




http://www.beyazfirinblog.com/pots-de-creme/

Malzemeler:
( 6 Kişilik )
  • 1 Su bardağı krema
  • 1 Su bardağı süt
  • 8 Adet yumurta sarısı
  • ¾ Su bardağı toz şeker
  • 150 Gram bitter çikolata
  • 1 Çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
  1. Süt ve kremayı birbirine karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
  2. Aynı anda yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencere içerisinde beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  3. Kaynamış olan süt ve krema birleşimini yavaş yavaş yumurta ve şekerin üstüne ekleyin, iyice karıştırın.
  4. Bitter çikolata ve portakal rendesini de yavaş yavaş kaynayan tencereye ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
  5. Çikolata eridiğinde tencerenin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuma işleminin ardından üstündeki köpüğü üzerinden alıp, kaselere doldurun.
  7. İçerisine kaseleri koyabileceğiniz derinlikte bir fırın tepsisine, kaselerin çeyreği kadar su doldurun.
  8. Kaseleri içi su dolu fırın tepsisine yerleştirin.
  9. Benmari usulü ile 100 dereceye ayarladığınız fırında 1-1,5 saat kadar pişirin.
  10. Fırınlama işleminin ardından, kaseleri çıkartın ve soğutun.
  11. Kaseleri oda sıcaklığına gelmesinin ardından 8 saat buzdolabında tutun.
  12. Son olarak, servise hazır olan Pots De Creme’lerinizin üzerini krema ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyin.

Hiç yorum yok: