http://www.beyazfirinblog.com/pots-de-creme/
Malzemeler:
( 6 Kişilik )
- 1 Su bardağı krema
- 1 Su bardağı süt
- 8 Adet yumurta sarısı
- ¾ Su bardağı toz şeker
- 150 Gram bitter çikolata
- 1 Çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
- Süt ve kremayı birbirine karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
- Aynı anda yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencere içerisinde beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- Kaynamış olan süt ve krema birleşimini yavaş yavaş yumurta ve şekerin üstüne ekleyin, iyice karıştırın.
- Bitter çikolata ve portakal rendesini de yavaş yavaş kaynayan tencereye ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Çikolata eridiğinde tencerenin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Soğuma işleminin ardından üstündeki köpüğü üzerinden alıp, kaselere doldurun.
- İçerisine kaseleri koyabileceğiniz derinlikte bir fırın tepsisine, kaselerin çeyreği kadar su doldurun.
- Kaseleri içi su dolu fırın tepsisine yerleştirin.
- Benmari usulü ile 100 dereceye ayarladığınız fırında 1-1,5 saat kadar pişirin.
- Fırınlama işleminin ardından, kaseleri çıkartın ve soğutun.
- Kaseleri oda sıcaklığına gelmesinin ardından 8 saat buzdolabında tutun.
- Son olarak, servise hazır olan Pots De Creme’lerinizin üzerini krema ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder