Salı, Nisan 12, 2016

ARMUTLU FRANGİPANELİ TART





http://www.beyazfirinblog.com/armutlu-frangipaneli-tart/

Tart Hamuru

120gr  Tereyağ
80gr Pudra şekeri
1 çay kaşığı Vanilya
25 gr Toz badem
¼ çay kaşığı Tuz
1 adet Yumurta
200 gr Un

Hazırlanışı:

22cm çapındaki tart kalıbınızı hafifçe yağlayın ve un serpin. Ters çevirip kenarlarına ve kalıbın altına vurarak fazla unu kalıptan boşaltın.
Derin, porselen bir kasenin içerisinde (varsa hamur karıştırma makinanızın karıştırma haznesinde), oda sıcaklığında bekletilmiş, yumuşak kıvamdaki tereyağını ve pudra şekerini 2 dakika karıştırın.
Toz badem, tuz ve vanilyayı ilave edip 1 dakika daha karıştırın.
Yumurtayı ekleyin ve tüm hamura yedirinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Son olarak da elenmiş unu ekleyin. Yalnızca tüm malzemeler birbiriyle karışıncaya kadar, yani yaklaşık 1-2 dakika devam edin.
Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
* Bu aşamada hamuru dilerseniz bir gün önceden hazırlayabilir, buzdolabında daha uzun süre dinlendirebilirsiniz. Artan hamurunuzu buzlukta saklayabilir ve daha sonra tekrar kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, kullanmadan önce buzluktan buzdolabınızın +4 bölümünde açılmasını beklemek. Daha sonra oda sıcaklığında açarak kullanabilirsiniz.

Dinlendirdiğiniz hamurunuzu hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile açın ve tekrar merdanenize sararak önceden hazırladığınız tart kalıbınızın üzerine taşıyın. Rulo halinde merdanenize sardığınız tart hamurunuzu açarak kalıbın içerisine yerleştirin. Tart kalıbının kenarlarına ve tabanına bastırarak hamurun yerleşmesini sağlayın. Kenarlardan dışarı taşan fazla hamuru bıçak yardımı ile keserek ayırın.
Tart kalıbına yerleştirdiğiniz hazırlığı en az 30-45 dakika kadar dinlendirin.


Badem Kreması (Frangipane)

75gr Toz Badem
200gr Pudra Şekeri
90gr Un
80gr Tereyağ
1 çay kaşığı Kabartma tozu
5 adet Yumurta beyazı
1 çay kaşığı Vanilya

Hazırlanışı

Tereyağı eritin ve soğumaya bırakın.
Derin bir kasenin içerisinde toz badem, un, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
Tere yağ ile yumurta beyazını bir çırpma teli ile derin bir kasenin içerisinde iyice karıştırın.
Diğer kasede hazırladığınız kuru malzemeleri yumurta ve tere yağa yavaş yavaş ilave ederek yedirin.


Armut Hazırlığı

750 gr Toz şeker
1 adet Çubuk tarçın
1 adet Limon kabuğu
1 adet Çubuk vanilya
2 adet Tane karanfil
4 adet Armut

Hazırlanışı:

Büyük bir tencereye armutlar dışında tüm malzemeyi koyun ve yaklaşık 2 lt kadar su ilave edip kaynatın.
Soyup hazırladığınız armutları yerleştirip üzerini kapatın. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Armutları şurubun içerisinde bir kevgir yardımı ile alın ve soğutun.
Her birini dilimleyerek bir köşeye ayırın.
_DSC6207

Tartın hazırlanışı:

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayarak ısıtın.
Hazırladığınız tart kalıbınıza, badem kremasını bir krema torbası ile sıkarak doldurun.
Dilimlediğiniz armutları dilediğiniz gibi yerleştirerek dizin.
Önceden ayarlanıp ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ilık servis yapın.

Hiç yorum yok: