Çarşamba, Nisan 27, 2016

ÇİKOLATALI FISTIKLI VE FRAMBUAZLI PASTA




http://www.beyazfirinblog.com/cikolata-fistikli-ve-cilekli-frambuazli-pasta/


Malzemeler
  • 5 adet Yumurta beyazı
  • 100 gr Toz şeker
  • 5 adet Yumurta sarısı
  • 100 gr Un
  • 25 gr Nişasta
  • 1 çimdik tuz
Hazırlanışı
  1. 5 yumurta akı, 1 çimdik tuzu ve 100 gr şekeri çırpma kabına koyun.
  2. Kar şekline gelene kadar çırpın.
  3. Yumurta sarılarını ilave edilip bir tur daha karıştırın.
  4. Son olarak un ve nişastayı karışıma ekleyin, söndürmeden karışama yedirin.
  5. Hazırladığınız bisküvi hamurunu tepsiye serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine 10 cm boyunda şeritler halinde sıkın.
  6. Aralıkların sık olmamasına dikkat edin çünkü pişen hamur yayılıyor.
  7. Üzerine hafifçe pudra şekeri gezdirin.
  8. 160 C fırında, altın sarısı rengini alana kadar pişirin.

Şurup
İsterseniz bir gün önceden pastanızı hazırlayıp dolaba koyabilirsiniz. Zira, kedi dili bisküvi kremayı çeker, yumuşar ve daha lezzetli olur. Süslemeyi ikram edeceğiniz zaman yaparsınız. Ama bisküviyi şurup ile ıslatarak da kullanabilirsiniz.
Malzemeler
  • 500 ml Su
  • 150 gr Toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
  1. Su ve şeker bir tencereye koyup, birlikte kaynatın.
  2. Limon suyunu karışıma katın.
  3. Biraz daha kaynatılıp ateşten alın.
  4. Soğutulup kullanabilirsiniz.
[blockquote]Meyveli pasta için, içine frambuaz koyup frambuazlı şurup yapabilirsiniz. Çikolatalı pasta için, içine portakal kabuğu rendelediğiniz portakallı şurup, limonlu şurup, kahveli şurup hazırlayabilirsiniz. Likörle de ıslatabilirsiniz.[/blockquote]
Vanilyalı Pastacı Kreması
Malzemeler
  • 1 lt Süt
  • 300 gr Şeker
  • 3 adet Yumurta
  • 100 gr Un
  • 50 gr Nişasta
  • 1 paket Vanilya
  • 50 gr Tereyağ
Hazırlanışı
  1. Süt ve şekerin yarısını bir tencereye koyup kaynatın.
  2. Yumurta sarısı ve şekerin diğer yarısını birlikte karışın. Un, nişasta ve vanilyayı da katın.
  3. Kaynamış olan sütü bu karışıma ilave edin.
  4. Orta ateşte balon balon kaynayıncaya kadar pişirin.
  5. Ateşten alıp, tereyağını katıp karıştırıp soğutun.
  6. Kremayı çikolatalı yapmak isterseniz krema sıcakken içine 50 gr toz kakao, 100 gr bitter çikolata, 100 gr sütlü çikolata katıp mikserde düşük devirde karıştırarak soğutun.
[blockquote]Dilerseniz hazırladığınız pastacı kremasını, saklama kabına alıp buzdolabına kaldırır, daha sonra da kullanabilirsiniz.[/blockquote]
Çilekli Frambuazlı Pasta
2
Hazırlanışı
  1. Derin bir cam kabın tabanına tercihen ıslatılmış kedi dili bisküvileri dizin.
  2. Üzerine vanilyalı pastacı kreması yayıp çilekleri dizin.
  3. Çileklerin üzerine hafifçe kabartılmış krem şanti sürün.
  4. Tekrar kedi dili bisküvileri dizip, üzerlerine pastacı kremasını yayın.
  5. Üst kısmın kenarlarına çilekleri dizin. Ortasına çilek, frambuaz ya da koymak istediğiniz diğer meyveyi dizin.

Antep Fıstığının Çikolata İle Kaplanması
Çikolata fıstıklı pastanızı yaparken, antep fıstıklarını çikolataya bulayarak kullanın. Çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
  1. 200 gr bitter çikolatayı benmari usulü ile eritin.
  2. İçine yarım ceviz büyüklüğünde tereyağı atın ve karıştırın.
  3. Fıstıkları çikolataya bulayın
  4. Soğuyunca “çikolatalı fıstıklarınız” hazır.
Çikolata Fıstıklı Pasta
Hazırlanışı
  1. Derin bir cam kabın tabanına tercihen ıslatılmış kedi dili bisküvileri dizin.
  2. Üzerine çikolatalı kremayı yayın.
  3. Çikolataya bulanmış antep fıstıklarını kremanın üzerine serpin.
  4. Tekrar kedi dili bisküvileri dizip, üzerlerine kremayı yayın.
  5. Üzerine ağaç kabuğu şeklinde kazınmış sütlü veya bitter çikolataları serpin.
  6. Aralarına antep fıstıklarını atıp, hafifçe pudra şekeri veya kakao eleyin.

Hiç yorum yok: