http://www.beyazfirinblog.com/dedemin-limon-kremali-tatlisi/
Tart Hamuru İçin Malzemeler:
- 150 gr pudra şekeri
- 400 gr un
- 2 adet yumurta
- 250 gr tereyağı
- 50 gr toz badem
- Az vanilya
Tart Hamurunun Hazırlanışı:
- Pudra şekeri ve tereyağını bir kabın içerisinde karıştırın.
- Ardından karışıma yumurta, un, toz badem ve vanilyayı ekleyin ve mikser ile iyice karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Pastacı Kreması İçin Malzemeler:
- Yarım litre süt
- 150 gr toz şeker
- 50 gr un
- 25 gr nişasta
- 1 adet yumurta
- 50 gr tereyağ
Pastacı Kremasının Hazırlanması:
- Sütü bir tencerede kaynatın.
- Bir kabın içerisinde yumurta, toz şeker, un ve nişastayı bir araya getirin ve karıştırın.
- Karıştırdığınız kabın içerisine kaynamış sütü dökün ve iyice karıştırın ve kıvamını almaya başladığında soğumaya alın.
- Soğuma işlemi bittikten sonra tereyağını karışıma ekleyin, iyice karıştırın ve limonlu krema ile birleştirene kadar bir köşede bekletin.
Limonlu Kremanın Malzemeleri:
- 5 adet limon
- 6 adet yumurta
- 300 gr toz şeker
- 100 gr tereyağ
Limonlu Kremanın Hazırlanması:
- Limonların kabuklarını rendeleyin.
- Rendeleme işlemi bitince, limonları sıkın.
- Ardından limon suyu, yumurta ve toz şekeri bir kabın içerisinde benmari tekniği ile karıştırın.
- Karışım katılaşmaya başlayınca Tereyağını da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Limonlu kremanızı soğumaya alın.
Kremaların Birleşmesi:
- 800 gramlık pastacı kremasına 500 gram limon kreması ekleyin ve karıştırarak tatlınızın kremasını elde edin.
Çikolata Sosunun Hazırlanması:
- 100 gram bitter çikolatayı benmari tekniği ile eritip tart hamurunun içerisine sürmek üzere bir çikolata sosu elde edin.
Süsleme İçin Limon Kabuklarının Hazırlanması:
- 1 çay bardağı su ve 2 çay bardağı toz şekeri bir tencere içerisinde kaynatın.
- Şerbet hazır olduktan sonra daha önceden hazırladığınız rendelenmiş limon kabuklarını bu şerbetin içerisine atın ve 1-2 dakika kadar beklettikten sonra çıkartın.
Tatlının Hazırlanması:
- 500 gr taze frambuazı dolabınızdan çıkartın ve iyice yıkayıp bir kabın içerisinde kenarda bekletin.
- Buzdolabında beklettiğiniz tart hamurunu çıkartın ve tezgahınıza iyice açın.
- Küçük tartlar elde edeceğiniz kalıbınızı alın ve açtığınız hamuru tart kalıplarının içerisine yerleştirin.
- Hamurun kenarları düşmemesi için tüm hamurlarının içerisine fasulye koyun ve ardından 160 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
- Pişen hamurunuzu kalıplarından çıkartın, hamur ortasından fasulyeleri çıkartın.
- Çıkarttığınız tartların içerisine çikolata sosunu iyice sürün.
- Ardından bir tur kremanızı sıkın.
- Kremaların üzerine taze frambuaz koyun ve frambuazların üzerine ikinci kez krema sıkın.
- Tüm tartların içini bu şekilde doldurduktan sonra hepsinin üstüne taze frambuazları tekrardan dizin.
- Servise sunmadan önce tartların üzerine pudra şekeri serpin ve son olarak hazırladığınız limon kabuklarını koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder