Cuma, Nisan 29, 2016

TELKADAYIFINDAN KİLİS TATLISI CENNET ÇAMURU







http://www.nurselinmutfagi.com/2016/05/cennet-camuru.html

KİLİS MUTFAĞINDAN
CENNET ÇAMURU
1 kilo yağlı kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
400 gr boz fıstık
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri İçin;
300 gr kaymak
Bir tepsiye kadayıfı ve 2 kaşık tereyağını koyup kısık ateşte hafif çıtırdayana kadar kavurun. Ardından toz şekeri ve kalan 1 kaşık tereyağını da ekleyip üzerini kapatarak şekeri eritin. O erirken şerbeti için, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyin. Diğer tarafta şeker eridikten sonra fıstığı ve şerbeti ekleyip karıştırarak iyice birbirine yedirin. Sonrasında bir kaba alıp üzerine kaymak koyarak servis edin.

Hiç yorum yok: